ДТУ ПЕТ.АЕРО  (02) 3 22 22 01 • (02) 3 12 12 00 • GSM: +389 71 28 55 55

ВИЗА ЗА ДУБАИ (ОАЕ)

ВИЗА ЗА ДУБАИ (ОАЕ)
Документи кои се потребни за виза:
- Пасош (оригинал или копија/валиден минимум 6 месеци по планираниот влез во Обидените Арапски Емирати)
- Фотографија (оригинал или копија/формат за пасош или лична карта, напомена: бела позадина)

ВИЗЕН РЕЖИМ И АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ВИЗА / НАПОМЕНА: Право на аплицирање за виза имаат мажи кои  имаат најмалку 23 години и жените кои имаат полни 23 години. Лица помлади од 23 години можат да добијат виза само ако патуваат со своите родители.

Важни напомени: 
За добивање на виза за ОАЕ  потребно е при резервација да го донесете пасошот и слика во боја или да ги доставите скенирани со висока резолуција во JPG формат скенирани првите две страни од пасошот  на кои се наоѓаат податоците на патникот  како и слика со димензија за пасош (доколку ги доставувате скенирани пратете ги на мејлот:  info@pet.com.mk). Износот за трошоците за визирање не се враќа во случај на неодобрување на виза од страна на имиграционо одделение на ОАЕ. Постои можност, во одредени ситуации, имиграционото одделение да побара и дополнителни документи.    
 

Пред секое патување ве молиме, внимателно да ги прочитате Општите услови за патување на ДТУ ПЕТ.АЕРО и СКТМ, бидејќи тие се дел од секоја Програма и Договор за патување.

Агенцијата го задржува правото 7 дена пред почеток на патувањето да го откаже аранжманот.