ДТУ ПЕТ.АЕРО  (02) 3 22 22 01 • (02) 3 12 12 00 • GSM: +389 71 28 55 55

Египет, лет од Белград

Специјална понуда за Ноември и Декември 2019

6 ноќевања/8 дена, 9ноќевања/11 дена, 13 ноќевања/ 15 дена

Престој во собите и користење на услугата до поаѓање на аердодром

 

Програма за патување:
Прв ден Белград– Хургада. 
Сосотанок на патниците на аеродромот „Никола Тесла“ кај шалтерот на агенцијата SunLine Travel во  03:30h . Полетување за Хургада  во 05:30h,со летот SM 388. Слетување на аеродром во Хургада во  10:00h. Транфер до хотелот и сместување. Користење на услугите кои што се избрани. Ноќевање.
 
Втори ден до пердпоследен/последен ден- Хургада
Сместување во избраниот хотел. Можност за организирање на некои од факултативните екскурзии.  Услугата на водичот е на англиски јазик. Предпоследниот ден сместувањето во собата се задржува и се користи хотелската услуга до поаѓањето на аеродром  (oколу 22:30h). Трансфер до аеродром . 
 
Последен ден- Хургада – Белград
Полетување на авионт за Белград во 02:00h на летот SM 387. Планирано слетување на аеродромот во Белград во 04:30h.

Имајќи во предвид на нокјниот ред на летање од Хургада кон Београд на сите патници им е овозможено да ги задржат своите соби и да ги користат услугите на хотелот се до договореното време на трансфер и поаѓање кон аеродром.
Во цената во патувањето е вклучено:
- авионски превоз Белград  – Хургада - Белград;
- трансфер на релација аеродром– хотел – аеродром;
- сместување на база на одбраната услуга AI (се вклучено) iили HB (полупансион), 
- услуга на локалниот водич на англиски јазик . 
Во цената на патувањето не е вклучено:
- аеродромската такса од 74€  и износот е подложен на промени до денот на патувањето , а постои и можност на зголемување на цената на горивото за што патниците ќе бидат благовремено известени), 
- египска влезна виза 23€, се плаќа во агенција , а се добива на аеродромот по слетување  во Хургада ,
- патничко здравствено  осигурување ,
- факултативни екскурзии и посети,
- посебни услуги и индивидуални барања. 
- дете до 2 години, плаќа 50€

Важна забелешка:
- Организаторот на патувањето не сноси одговорност во случај на  промена на  редот на  летот од страната на авио компанијата.
- Со оглед на тоа што времето на летовите  се подложни на промени, затоа ги молиме патниците точниот ред на летање да го проверат 24  часа пред тргнување на пат .
- При промена на монетарниот пазар агенцијата  Sunline Travel  го задржува правото на промена на цената.
- Во оваа програма за патување и цените вазжат Општите услови за патување на СКТМ и ТА ПЕТ, кој се дел на договорот за патување.
- Сите наведени цени се во eur и плаќањето е во денарска противредност 1 еур = 62 ден.
-Клиенти се должни да се запознаат со Општите услови за патување  и со својот потпис на пријава или сметка да дадат согласност со истите.
 
начин на плаќање:
- готовински - уплата на  30% вкупно во текот на пријавувањто , остатокот најкасно 15  дена пред почеток на патување.
- кредитна картичка
 - цената за деца (прво и второ дете): важи само во случај кога децата делат соба со две возразни лица.
- Цената за трето возрасно лице: важи во случај кога трето и четврто лице кога дели соба со уште две возрасни лица, за дете коешто  дели соба со уште едно возрасно лице  и две деца кои што користат заедничка соба.
-  Попустот за деца важи само во придружба на две возрасни лица со условите назначени во табелата.
Бројот , видовите, карктеристиките, начинот на служење на оброците дадени се во детални опис AI i HB на секој хотел посебно. 

 

 

Пред секое патување ве молиме, внимателно да ги прочитате Општите услови за патување на ДТУ ПЕТ.АЕРО и СКТМ, бидејќи тие се дел од секоја Програма и Договор за патување.

Агенцијата го задржува правото 7 дена пред почеток на патувањето да го откаже аранжманот.