ДТУ ПЕТ.АЕРО  (02) 3 22 22 01 • (02) 3 12 12 00 • GSM: +389 71 28 55 55
ГРЦИЈА

ГРЦИЈА

Голем избор на хотели и апартмани низ цела Грција.

Грција апартмани

Грција апартмани

Голем избор на апартманско сместување низ цела Грција
7/9 ноќи - 8/10 дена (СО ИЛИ БЕЗ ПРЕВОЗ)

Грција, онлајн пребарувач

Грција, онлајн пребарувач

Најдете го вашето идеално сместување, хотел или апартман.

Чартер програма од Солун, лето 2020

Чартер програма од Солун, лето 2020

РАНИ РЕЗЕРВАЦИИ

... Родос, Крит, Миконос или Санторини - чартер програма со директни летови од Солун.

Информација за туристичка такса за Грција

Министерството за туризам на Р. Грција најави воведување на туристичка такса за сите туристи кои ќе престојуваат во Грциија од 01.01.2018. Досега не е објавено прецизно упатство врзано со оваа такса, но нашата агенција ќе ве информира веднаш штом тие информации ќе бидат достапни. Прелиминарните информации се следни, а цената е дневно по сместувачка единица (по соба):

  • Хотели 1* i 2* – 0,5 € 
  • Хотели 3* – 1,5 €
  • Хотели 4* – 3 €
  • Хотели 5* – 4 €
  • Студија/апартмани 2* – 0,25 €
  • Студија/апартмани 3* – 0,5 €
  • Студија/апартмани 4* – 1 €

Оваа такса ќе се наплатува на патниците на лице место, по пристигнување во сместувачките објекти од страна на сопственикот или на рецепција во самиот објект.