ДТУ ПЕТ.АЕРО  (02) 3 22 22 01 • (02) 3 12 12 00 • GSM: +389 71 28 55 55

Крстарење по западен Медитеран, Рим

Крстарење по западен Медитеран, Рим

Msc Grandiosa (Msc Cruises)

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:

1 ден.  Скопје - Рим

Лет со авиокомпанија WizzAir од Скопје до Рим во 17:20 часот. Пристигнување во Рим во 18:55часот. По царинските и пасошките формалности следува трансфер од аеродром дохотел (Hotel King 3***). Слободен ден за индивидуални активности. Ноќевање.

2 - 3 ден. Рим

Појадок. Слободновреме за уживање во градот на седум рида.
Ви предлагаме да ги посетите: Музеот на Ватикан, Колосеум, Романскиот Форум, Фонтаната Треви, Градината Пинчио, Мостот наангелите, Шпанските скали, Трастевере, Тиволи....

4 ден Рим - Чивитавекија

Појадок, слободно време се до трансфер од хотел до пристаниште Чивитавекија.

5 – 10 ден Чивитавекија –Палермо – Валета – Барселона – Марсеј – Џенова

Денови резервирани за уживање во Медитеранот... 

11 ден Чивитавекија – Рим

Пристигнување на пристаништето Чивитавекија во 07:00 часот, слободно време се до организираниот трансфер од пристаништето до аеродром Чампино во Рим. Лет со WizzAir за Скопје во 20:12, слетување во Скопје во 21:50 часот.
Крај на програмата.

 

 Крстарење по западен Медитеран 7 ноќи (Msc Grandiosa)  и 3 ноќи во Рим (Hotel King 3***)

Поаѓање Враќање Inside Cabin Ocean View Balcony Suite
30.1.2020 09.2.2020 897 € 980 € 1.165 € 1.829 €
06.2.2020 16.2.2020 961 € 1.044 € 1.229 € 2.635 €
13.2.1930 23.2.2020 909 € 1.049 € 1.229 € 1.894 €
20.2.2020 01.3.2020 963 € / 1.229 € /
27.2.2020 08.3.2020 / / / 2.771 €
05.3.2020 15.3.2020 / / / /
12.3.2020 22.3.2020 1.060 € 1.150 € 1.555 € /

АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

- Авионска карта Скопје - Рим - Скопје - Чекиран багаж од 20 кг. и кабински багаж до 7 кг. - Трансфер аеродром - хотел - аеродром  - Три ноќевања со вклучен појадок во Хотел King 3*** - Трансфер хотел - пристаниште - хотел - 7 ноќи/8 дена крстарење Чивитавекија –Палермо – Валета – Барселона – Марсеј – Џенова на All inc база без вклучени пијалоци во избраниот тим на капацитет

АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:

- Пристанишни такси
- Патничко осигурување
- Факултатитвни екскурзии

 

РЕДОСЛЕД НА КРСТАРЕЊЕТО

Ден Пристаниште Време на пристигнување Време на заминување
1 Чивитавекија (Рим), Италија ----- 18:00
2 Палермо, Италија 10:00 17:00
3 Валета, Малта 09:00 18:00
4 На море ----- -----
5 Барселона, Шпанија 09:00 18:00
6 Марсеј, Франција 08:00 17:00
7 Џенова, Италија 08:00 18:00
8 Чивитавекија (Рим), Италија 07:00 -----

Напомена: 

Организатор на аранжманот е ТА Пет.Аеро;
Резервација се прави со уплата од 50%;
Цените на аранжманот се дадени во евра за уплата во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари;
За ова патување мора да имате пасош кој има важност од минимум 90 дена по завршувањето на аранжманот;
Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот во случај на промена на цената на превозот или хотелот;
Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример: застој на граница, доцнење на летот, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и слично.
Организаторот на патувањето не е одговорен за редоследот на седишта во авион. 
Крстарење по западен Медитеран, Рим

Пред секое патување ве молиме, внимателно да ги прочитате Општите услови за патување на ДТУ ПЕТ.АЕРО и СКТМ, бидејќи тие се дел од секоја Програма и Договор за патување.

Агенцијата го задржува правото 7 дена пред почеток на патувањето да го откаже аранжманот.