Хрватска

 РАСПРОДАДЕНО!


Макарска и Брач

Маслинки, самоникнати ароматични билки во контраст со планината Биоково чии падини се спуштаат до самото море... е еден навистина извонреден крај кон чија убавина придонесуваат многуте историски приказни и културни приредби кои овој регион секогаш го прават интересен, атрактивен и посетен.
 
 
Макарска
Сместена во природно заштитеното пристаниште, затворено североисточно со р’тот Осејева, а северозападно со полуостровот Петар. Туристички центар, познат по своите монденски кафичи, барови, бутици, шеталишта, убави плажи... 
 
Бол
Најстара крајбрежна населба на јужната страна од островот Брач. Гратче изградено од камен и мермер, во кое сеуште живее рибарскиот дух. 


 
Западно од Бол, се наоѓа едно од најголемите и најубавите природни атракции на Јадранско Море – плажата Златен рт, уникатен географски феномен кој ги остава туристите без здив. Како што велат мештаните на Бол -Мало место за голем одмор.