ДТУ ПЕТ.АЕРО  (02) 3 22 22 01 • (02) 3 12 12 00 • GSM: +389 71 28 55 55

Очна клиника Фјодоров, Москва

Очна клиника Фјодоров, Москва

ФГУ МНТК МИКРОХИРУРГИЈА НА ОЧИ - Москва именувана по академик С. Н. Фјодоров

Посакувате остар вид? Ние тоа Ви го овозможуваме.

Долги години организираме лекување во очната клиника „Фјодоров“ во ­Москва. Tаа е водечки офталмолошки центар во Русија и во целиот свет, препознатлива по кон­стант­­ните иновативни технологии за дијагностицирање и микрохируршки операции на сите видови очни болести.

  • Третман на кератоконус;
  • Ласерска корекција на сите видови на стабилна и прогресивна миопија и хиперметропија;
  • Третман на астигматизам (страбизам);
  • Третман на прематурна ретинопатија;
  • Лекување на делумна атрофија на очен нерв;
  • Отстранување на катаракта со ласер или ултразвучна факоемулсификација;
  • Хируршки и ласерски третман на глауком;
  • Конзервативно лекување на макуларна дегенерација, ретинални дистрофии, пигментен ретинид;
  • Специјално одделение на детска офталмологија;
  • Третман на очни болести кај дијабетичари...

За 20 години во МНТК се оперирани над 4 милиони луѓе, а околу 14 милиони пациенти извршиле прегледи и конзервативно се лекувале. Од сите офталмолошки услуги во Русија, 30 % се изведуваат во МНТК. Во оваа клиника има врвно детско офталмолошко одделение.
Цената на операциите во МНТК е значително пониска отколку во другите клиники.
Лекувањето се изведува во хотелски тип на болница, со обезбеден комфорен престој и квалитетна исхрана по достапни цени. Агенцијата обезбедува пречек и испраќање на аеродром. Ако е неопходно, со вас може да престојува и придружник.

ПЕТ.АЕРО е генерален застапник за Очната клиника Фјодоров Москва.

Следниот планиран термин на поаѓање е 07 ОКТОМВРИ.

За сите подетални информации контактирајте не на 02 322 22 01.